Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 4 feb 2018 / 09:29 uur

De winterse week is begonnen

Het werd al voorspeld: de komende week krijgen we te maken met echt winters weer. Zondagochtend was het dan ook al raak. In het zuiden en oosten van het land vroor het en viel er al wat natte sneeuw.

In Deelen (bij Arnhem) werd zondagochtend de laagste temperatuur gemeten: -1,0 graden. Zondagmiddag is er in de kustprovincies kans op een winterse bui. In het oosten valt soms wat (natte) sneeuw. Het wordt 2 tot 5 graden.

Maandagochtend zat de temperatuur rond of net onder 0 graden blijven hangen. Er zijn dan vrij veel wolkenvelden. Nadat deze zijn opgelost, zal de temperatuur naar 1 tot 3 graden stijgen. Op plaatsen waar het bewolkt blijft, komt de temperatuur nauwelijks boven het vriespunt uit.

Schaatsweer

De komende nachten wordt het alsmaar kouder. Dinsdag en donderdag zal het ’s nachts 3 tot 8 graden vriezen. Lokaal kan de temperatuur aan de grond dalen onder -10 graden. Volgens Weeronline wordt in deze dagen geleidelijk ijs gevormd, en kan er op plekken met een dun laagje water vanaf woensdag of donderdag geschaatst worden.

Vrijdag zullen de ondergelopen weilanden ook dik genoeg zijn om op te schaatsen. Die dag is er kans op winterse neerslag, maar zijn er ook perioden met zon. Wie van schaatsen houdt, moet deze week iedere kans benutten. In het weekend zal de temperatuur namelijk weer gaan stijgen. In het oosten kan het ’s nachts nog wel vriezen, maar in het westen blijft de temperatuur bij een zuidwestenwind boven nul.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De winterse week is begonnen
Sluiten