Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 7 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Dader deed DDOS-aanvallen ‘omdat het grappig is’

De 18-jarige Jelle S., die met DDoS-aanvallen de Belastingdienst en banken zou hebben platgelegd, heeft voor zijn arrestatie per mail contact gehad met De Volkskrant, waarin hij uitlegt waarom hij de aanvallen uitvoerde.

Simpele aanval

In de correspondentie zegt hij dat hij de aanvallen uitvoerde „om te laten zien dat een tiener gewoon alle banken kan platleggen met een relatief simpele aanval."

Op 31 januari kwam de krant per mail in contact met iemand, die beweerde achter de DDoS-aanvallen te zitten die eind januari op verschillende banken, de Belastingdienst en DigiD werden uitgevoerd.

Wijzen gelijk naar Rusland

Op de vraag wat zijn motivatie is voor de aanvallen, antwoordde hij „omdat het grappig is." „Mensen raken in paniek, gelijk alles naar de Russen wijzen. Veel media-aandacht, genoeg redenen om het te doen", mailde hij ook nog.

De krant zegt de correspondentie niet eerder naar buiten te hebben gebracht, omdat nog niet zeker was dat Jelle S. verantwoordelijk was voor de aanvallen. Maandagavond maakte de politie bekend dat S. in Oosterhout als verdachte is aangehouden. Hij blijft nog in elk geval twee weken vastzitten. Voor de aanvallen kan hij een celstraf van enkele jaren krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dader deed DDOS-aanvallen ‘omdat het grappig is’
Sluiten