Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 25 feb 2018 / 13:59 uur

Canadees stel eet geadopteerd zwijntje op

Een stel uit Canada heeft zich niet zo geliefd gemaakt. Het stel adopteerde een zwijntje uit een dierenopvang in Vancouver. Nog geen maand later schoten ze het beest dood en aten ze het op.

Het Vietnamese hangbuikzwijntje Molly werd met veel liefde verzorgd in het asiel. De verzorgers van het beestje reageerden met afschuw op het nieuws. „Je moet wel een speciaal soort mens zijn om een beestje te adopteren uit een dierenopvang en hem alleen maar mee naar huis neemt om te doden en op te eten” aldus een medewerker op hun facebookpagina.

https://www.facebook.com/RastaRescue/?hc_ref=ARR6GOaTuN7pyJqANsGUxUycq-MHJlTgNo0ItHz6noZBhQoGGOjtyWnj77w6guAt7hY&fref=nf

Geen zwijnen meer

Volgens Canadese media verbleef het zwijntje al enige tijd in de opvang. Het werd daar liefdevol verzorgd, in de hoop dat het beestje ooit een nieuw huis zou krijgen. In januari was het dan zo ver. Helaas werd al snel de ware bedoeling van de adoptie duidelijk.

Het personeel is er kapot van en laat weten nooit meer een zwijntje te laten adopteren. „In tegenstelling tot honden en katten is het risico dat ‘pet pigs’ op een bord belanden simpelweg te groot.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Canadees stel eet geadopteerd zwijntje op
Sluiten