Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Brainpower, Tommie en Grace spelen in The Passion

Het is elk jaar weer een ware kijkcijferhit: de muzikale televisieshow van het paasverhaal, The Passion. De (hoofd)rollen zijn vaak weggelegd voor bekende Nederlanders en de EO heeft bekendgemaakt wie dat voor de aankomende versie zullen zijn.

We sommen op: musicalacteur Tommie Christiaan speelt Jezus, zangeres Glennis Grace is Maria en zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower zullen de rollen van de discipelen Judas en Petrus vertolken. Bert van Leeuwen doet het verslag van de show, die de kruisiging en wederopstanding van Jezus naspeelt aan de hand van Nederlandse liedjes.

‘Ik zie jou’ 

Het is de achtste keer dat The Passion wordt gemaakt en dit jaar staat de editie in het teken van het thema ‘Ik zie jou’. Het verhaal gaat over aandacht hebben voor elkaar in een dichtbevolkte stad waar mensen naast elkaar, maar soms ook langs elkaar heen leven.

Vorig jaar waren onder anderen Dwight Dissels, Roel van Velzen en Johnny Kraaijkamp jr. te zien in The Passion, die dat jaar in Leeuwarden werd gespeeld.

Het evenement vindt plaats op 29 maart in het ArenaPark in Amsterdam-Zuidoost. Het tv-spektakel wordt live uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.