Brainpower, Tommie en Grace spelen in The Passion

Zangeres Glennis Grace zal Maria gaan spelen. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

14 FEB 2018

Het is elk jaar weer een ware kijkcijferhit: de muzikale televisieshow van het paasverhaal, The Passion. De (hoofd)rollen zijn vaak weggelegd voor bekende Nederlanders en de EO heeft bekendgemaakt wie dat voor de aankomende versie zullen zijn.

We sommen op: musicalacteur Tommie Christiaan speelt Jezus, zangeres Glennis Grace is Maria en zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower zullen de rollen van de discipelen Judas en Petrus vertolken. Bert van Leeuwen doet het verslag van de show, die de kruisiging en wederopstanding van Jezus naspeelt aan de hand van Nederlandse liedjes.

'Ik zie jou' 

Het is de achtste keer dat The Passion wordt gemaakt en dit jaar staat de editie in het teken van het thema 'Ik zie jou'. Het verhaal gaat over aandacht hebben voor elkaar in een dichtbevolkte stad waar mensen naast elkaar, maar soms ook langs elkaar heen leven.

Vorig jaar waren onder anderen Dwight Dissels, Roel van Velzen en Johnny Kraaijkamp jr. te zien in The Passion, die dat jaar in Leeuwarden werd gespeeld.

Het evenement vindt plaats op 29 maart in het ArenaPark in Amsterdam-Zuidoost. Het tv-spektakel wordt live uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2.

BEKIJK OOK


Views

85

Drie doden door busongeval Frankrijk

Drie doden door busongeval Frankrijk

Foto ter illustratie (niet de bus van het ongeluk): ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

1 UUR

Bij een ongeval met een bus in Frankrijk zijn drie mensen om het leven gekomen. De bus zat vol met supporters van een rugbyclub. Elf mensen raakten zwaargewond, aldus Franse media. Het ongeval gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag op de snelweg A7 bij Chantemerle-les-Blés, even ten noorden van de stad Valence. De chauffeur is een van de doden.

Vangrail geraakt

Aan boord van de bus waren 31 mensen onder wie achttien minderjarigen. De supporters waren op de terugweg van een wedstrijd in Lyon. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Door nog onbekende oorzaak is de bus gekanteld en gleed het voertuig een stuk over de snelweg waarbij de vangrail werd geraakt. Behalve de bus waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

BEKIJK OOK


Views

200+

Cristiano Ronaldo hint op vertrek bij Real Madrid

Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

2 UUR

De gewonnen finale van de Champions League tegen Liverpool was mogelijk de laatste wedstrijd van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid. Nadat de Portugese superster in Kiev voor de vijfde keer de belangrijkste beker voor Europese clubs boven zijn hoofd had gehouden, hintte hij op een vertrek. ''Het was geweldig om voor Real Madrid te spelen'', zei Ronaldo.

Foto: ANP

'Toekomst nu niet belangrijk'

De voetballer zei binnen enkele dagen uitsluitsel over zijn toekomst bij Real Madrid te geven. Hij ging verder nergens op in. "Het is nu tijd om hiervan te genieten", zei Ronaldo tegen televisiezender beIN Sport.

Of het overkwam alsof hij afscheid nam, liet Ronaldo in het midden. "Ik laat binnen enkele dagen meer weten. De toekomst van de spelers is nu niet belangrijk. Het belangrijkste is dat Real Madrid de Champions League heeft gewonnen." Ronaldo speelt sinds 2009 voor Real Madrid en heeft bij de club nog een contract tot medio 2021.

Zevende keer topscorer

Cristiano Ronaldo mag zich voor de zevende keer topscorer van de Champions League noemen. De Portugese aanvaller maakte dit seizoen vijftien doelpunten voor Real Madrid. Met een totaal van 120 doelpunten mag de 33-jarige Portugees zich ook de topscorer aller tijden van de Champions League noemen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

BEKIJK OOK


Views

200+

Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

Win! Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

De vier Gabbers met vlnr Ali B, Najib Amhali, Martijn Koning en Roué Verveer. / Vincent van Dordrecht

In samenwerking met Gabbers

24 MEI 2018

We dagen je uit: probeer net zo grappig te zijn als Gabbers. Of grappiger!

Roué Verveer, Martijn Koning, Najib Amhali en Ali B zullen op 29 en 30 juni de ene na de andere grap de Ziggo Dome in slingeren. Zij doen dat in een nieuwe formatie tijdens de derde Gabbereditie. Koop je kaarten met 20 euro korting via Metro.

koop gabber tickets

Maar… zijn Metrolezers misschien wel net zo grappig of zelfs grappiger dan deze vier comedians? Wij twijfelen daar uiteraard niet aan, maar we dagen de lezer wel uit. Vorige week kondigden we het in een interview met het kwartet heren al aan: er komt een wedstrijd ‘Ben jij net zo grappig als Gabbers?’

Stel, Gabbers voor je neus

„Geef de lezers een opdracht mee, dat werkt het beste. Donald Trump bijvoorbeeld”, zegt Martijn Koning. En met een lach: „Of Gabbers zelf natuurlijk. Pak ons maar hard aan.” De opdracht daarom deze keer: stel, de vier Gabbers staan voor je neus. Welke grap óver hen (of over een van de vier) zou je vertellen?

Inzenders van een onvervalste Gabbersgrap maken kans op 5x2 vrijkaarten voor een van de Ziggo Dome-shows. Maar, misschien nog wel belangrijker, bij plaatsing van je grap in Metro of op Metronieuws.nl verdien je uiteraard eeuwige roem!

Meedoen? Mail dan je grap naar marketing@metronieuws.nl.

Kaarten met korting

Metrolezers kunnen naast de prijsvraag profiteren van een speciale kortingsactie van deze krant en Gabbers. Kaarten voor de shows op 29 en 30 juni in Ziggo Dome bestel je via www.gabbers.nl. Metrolezers krijgen 20 euro korting voor elke rang! Dit door de vouchercode metro (met kleine letters) in te voeren.

koop gabber tickets

Lucky hour

Elke Gabber-donderdag wordt tussen 12.00 en 13.00 uur bovendien het Gabbers Lucky Hour gehouden. Wie vandaag tijdens dat uur kaarten met de metrocode bestelt, maakt kans op een gratis fastlane bij Ziggo Dome.

BEKIJK OOK


Views

2k+

Agent schiet hond dood die vijf mensen beet

Foto ter illustratie: Pexels

Foto van 'metronieuws'

2 UUR

De Duitse politie heeft in de stad München een hond doodgeschoten die op straat vijf mensen heeft verwond. De rottweiler viel in eerste instantie voorbijgangers aan en beet vervolgens ook toegesnelde agenten.

Ziekenhuis

Het 26-jarige baasje en de politie slaagden er niet in om de hond, die niet was aangelijnd, te kalmeren. Daarop besloot een agent om de rottweiler neer te schieten. De vijf gewonden, onder wie twee agenten, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig de verwondingen zijn is nog niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

BEKIJK OOK


Views

300+

Asbest vrijgekomen bij brand bedrijf Kampen

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

2 UUR

Op een industrieterrein in Kampen afgelopen nacht een brand uitgebroken waarbij een pand met daarin onder meer een autobandenbedrijf in vlammen is op gegaan. Door de brand zijn asbestdeeltjes vrijgekomen die in de buurt van het terrein terecht zijn gekomen. Volgens de brandweer is van een grotere spreiding van het asbest vooralsnog geen sprake.

Explosies en veel rook

Zowel auto's als stapels banden vatten vlam en er klonken explosies. De vlammen sloegen uit het dak van het pand en zorgden voor veel rook. De brandweer adviseerde omwonenden om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten. Rond 06.00 gaf de brandweer het teken dat de brand onder controle is.

Wel laat een woordvoerster weten dat het nablussen nog even tijd zal duren. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

BEKIJK OOK


Views

200+

Twee duikers vermist na duik naar wrakstuk

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

3 UUR

Twee duikers worden sinds gisteravond vermist in de Grevelingen, bij de haven Kloosternol in Scharendijke, Zeeland. Twee reddingboten van de KNRM-afdeling Ouddorp, duikteams van de brandweer en twee helikopters hebben begin van de nacht naar de twee gezocht, maar dat was tevergeefs volgens het Kustwachtcentrum.

Rond 01.45 uur beëindigden de boten hun zoekactie bij diverse duiklocaties en boeien in het Grevelingenmeer. Ook de helikopters waren toen al teruggekeerd.

Zoektocht hervat

De zoektocht naar twee vermiste duikers in de Grevelingen wordt zondag aan het begin van de middag hervat. Duikers van de marine gaan dan het diepe water in. Dat gebeurt op plekken die de door brandweer zijn aangegeven als locaties waar de twee zich mogelijk kunnen bevinden, meldt de politie.

Restauranthouder sloeg alarm

Volgens een woordvoerder hadden de twee duikers tegen een restauranthouder in de haven gezegd dat ze naar een bepaald wrak zouden gaan duiken. Toen de twee om 22.30 uur nog niet terug waren, sloeg de restauranthouder alarm.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

BEKIJK OOK


Views

400+

In De Bilt kwam de temperatuur niet onder de 18,3 graden uit vannacht

Afgelopen nacht de warmste meinacht sinds 1901

In De Bilt kwam de temperatuur niet onder de 18,3 graden uit vannacht. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

3 UUR

Afgelopen nacht was sinds 1901 de warmste nacht in mei. In De Bilt kwam de temperatuur niet onder de 18,3 graden uit. Het meirecord voor de nacht stond op 16,9 graden en dat dateert van zes jaar geleden, meldt Weerplaza.

Code geel in het zuiden

Het belooft zondag weer een zonnige dag te worden met hoge temperaturen. In het zuiden komen meer wolken voor en daar kan het 's middags plaatselijk stevig regenen en onweren. Het KNMI heeft hiervoor code geel gegeven. In De Bilt worden tot middernacht geen temperaturen onder de 19 graden verwacht.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

BEKIJK OOK


Views

300+