Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 10 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Brabantse caissière stal tienduizenden euro’s

Een caissière van de Coop in Den Bosch heeft het haar onwetende baas flink ingewikkeld gemaakt. De dame stal tijdens haar werk veel geld van de winkel. Ze deed dit zo lang, dat het filiaal bijna failliet ging en meerdere collega’s ontslagen werden om de kosten te drukken.

Om te voorkomen dat de supermarkt failliet ging, ontsloeg manager Jack Paanakker vier werknemers. Eén van hen was de broer van de caissière met de grijpgrage handjes, maar het stopte haar niet. Inmiddels is de 30-jarige vrouw veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en moet zij de supermarkt elke cent terugbetalen, schrijft het Brabants Dagblad.

Meer dan 50.000

Elke cent terugbetalen kan nog een tijdje gaan duren, want de vrouw stal voor zeker meer dan 54 duizend 850 euro uit de kluis. Ze deed tussen januari 2012 en juni 2015. Dit bedrag is op de rekening van de vrouw gestort, maar er loopt nog een politieonderzoek naar de hoeveelheid geld die zij in contanten zou hebben. Ook dat wil de supermarkt namelijk terug.

Dat de kassajuf niet gesnapt werd, komt omdat Paanakker een bepaalde mate van vertrouwen in haar gehad moet hebben. De caissière werkte al vanaf haar vijftiende bij de supermarkt en had de sleutel van de kluis gekregen. De manager zag wel dat het financieel slechter ging met de winkel, maar dacht dat dit aan de marges lag. De inkomsten waren namelijk nog steeds hetzelfde.

Administratie

In juni 2015 vertrok de dief bij de winkel, pas daarna speurde de eigenaar zijn administratie af. Hij legde de dienstroosters naast de momenten van diefstallen en zag zo dat de vrouw die twaalf jaar bij hem in dienst was geweest, geld gestolen had. Tot aan de rechtszaak heeft de vrouw haar kaken stijf op elkaar gehouden. Maar tot opluchting van de winkeleigenaar heeft de dertiger daar wel bekend.

Ondanks dat het vertrouwen van de baas in zijn personeel een flinke deuk heeft opgelopen, gaat het nu financieel wel beter met de supermarkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.