Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 25 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Boswachter bedreigd om dieren Oostvaardersplassen

Een boswachter van Staatsbosbeheer is zaterdag bedreigd vanwege de uitgemergelde dieren in natuurgebied de Oostvaardersplassen.

De man, die in het gebied werkzaam is, kreeg zaterdagavond een aantal telefoontjes van dezelfde persoon. De beller is hierbij een grens overgegaan, aldus een woordvoerster van Staatsbosbeheer.

Eerder die dag plaatste Staatsbosbeheer op hun website een statement over het bijvoeren van dieren, wat volgens hen absoluut geen oplossing is voor het welzijn van de dieren.

Hiervoor noemden ze verschillende redenen, waaronder het verstoren van het natuurlijk afweermechanisme tegen kou, kuddegedrag (waardoor zwakkere dieren niet aan bod komen) en de vicieuze cirkel. Dit houdt in dat als er meer dieren in leven blijven, er volgend jaar meer jongen zijn, die op hun beurt ook gevoerd moeten worden.

Facebook en petitie

Het bericht van Staatsbosbeheer volgt op berichten van verontwaardigde Nederlanders op social media, die niet begrijpen waarom de vermagerde dieren in de Oostvaardersplassen niet extra te eten krijgen.

https://twitter.com/Lekkerblank/status/967353284003618816

Op Facebook werd er zelfs een evenement aangemaakt waarin actievoerders aankondigden de dieren zelf te gaan voeren. Op de pagina van het evenement zijn foto’s te zien van mensen die inderdaad over de hekken zijn geklommen. Ook is er een petitie gestart.

Het is overigens niet de eerste keer dat de discussie over het welzijn van de dieren oplaait, het is al een paar jaar onderwerp van gesprek.

In de Oostvaardersplassen leven onder meer konikpaarden, edelherten en Heckrunderen in het wild.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Boswachter bedreigd om dieren Oostvaardersplassen
Sluiten