Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 11 feb 2018 / 11:29 uur

Bol.com is gestopt met verkoop van lachgaspatronen

Bol.com is definitief gestopt met de verkoop van lachgaspatronen. Eigenlijk zijn het slagroompatronen, maar daar worden ze vaak niet voor gebruikt. De webwinkel stopt met de verkoop, omdat de patronen in combinatie met ballonnen kunnen worden gebruikt als drugs. Het gas geeft een kortdurende maar sterke roes.

Onverantwoord

Dat meldt NH Nieuws. Met lachgas heb je kans op misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid. Bol.com vindt het onverantwoord om de lachgaspatronen nog langer te verkopen.

In december vorig jaar gaf een woordvoerder nog aan dat de lachgaspatronen onder de rubriek ‘vrije tijd’ op de website te vinden waren. „Ik heb dit intern neergelegd”, zei een woordvoerder van Bol.com toen tegen Metro. 

Aangezien de patronen steeds meer in opspraak raken en er eind vorig jaar is aangekondigd dat er op korte termijn ten aanzien van het kopen van lachgaspatronen in de Warenwet strengere bepalingen zullen worden opgenomen, heeft de webwinkel nu besloten om de artikelen niet langer te verkopen.

Zorgen

De capsules hebben de laatste jaren razendsnel aan populariteit gewonnen, blijkt uit onderzoek van onder meer het Trimbos-instituut. En dat terwijl de stof op lange termijn ernstige gevolgen kan hebben, zoals concentratieproblemen, vermoeidheid en duizelingen.

Drugsdeskundigen maken zich zorgen over dat toenemende gebruik van lachgas, met name door tieners. Als het aan de overheid ligt, wordt het gebruik van lachgas aan banden gelegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bol.com is gestopt met verkoop van lachgaspatronen
Sluiten