Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 1 feb 2018 / 09:20 uur

Bezoekers bepalen datum Zwarte Cross 2019

In de aanloop naar een festival wordt er meestal lukraak een datum uitgekozen, zonder overleg met de mensen die het festival mogelijk maken; de bezoekers. De Zwarte Cross gaat het helemaal anders doen. Met een Datumprikker vragen zij hun bezoekers wanneer zij beschikbaar zijn voor een stevig potje brommers kieken in de Achterhoek.

De editie van 2019 gaat ergens in de zomer plaatsvinden en er wordt waarschijnlijk iets met muziek en wat theateracts geboekt. Ook zullen er dingen – zoals oudere dames – door de lucht vliegen en is er ruimte voor grappen en grollen. En omdat het om een meerdaagse manifestatie gaat, kan er ook overnacht worden. Hoewel de Zwarte Cross al sinds 2006 op dezelfde bosrijke locatie plaatsvindt, staat op dit moment in de datumprikker iemands achtertuin op kop als locatie.

DATUMPRIKKER: WANNEER KUN JIJ?We willen in 2019 weer een gezellig feestje organiseren. Waarschijnlijk wel weer iets met…

Gepostet von Zwarte Cross am Mittwoch, 31. Januar 2018

Geintje

De Zwarte Cross is berucht en beroemd om haar ludieke communicatie-uitingen. Carmen Bijsterveld van de Feestfabriek, de organisator achter de Cross, vertelt dat er intern wat onduidelijkheid was over de editie van 2019. „Deze datumprikker is eigenlijk begonnen als een intern geintje in onze Whatsappgroep. Een collega vroeg naar de data van de Zwarte Cross 2019 en niemand kon daar echt een antwoord op geven. Toen zei iemand voor de grap: ‘Zullen we anders een Datumprikker doen?’ Dus dat hebben we toen maar gedaan."

Inmiddels hebben er al honderden mensen hun beschikbaarheid doorgegeven op de Datumprikker. Naast een tijd kan er ook gekozen worden voor een locatie. Op dit moment staat iemands achtertuin op kop. Maar Bijsterveld denkt niet dat het gigantische festival, dat in 2017 220.000 bezoekers trok, geschikt is voor deze locatie. „Nee, we gaan ook onze editie van 2019 gewoon weer houden op ons vertrouwde terrein in Lichtenvoorde. Dit is puur gekkigheid.”

De Zwarte Cross is een van de grootste festival van Nederland ©ANP

De Zwarte Cross

De Zwarte Cross is een van de grootste festivals van Nederland met een unieke samenstelling. Het meerdaagse evenement heeft een zeer uitgebreid programma met muziek, theater, kunst en gekke stunts. Bijsterveld heeft zin in de aanstaande editie. „Normaal gesproken is de Zwarte Cross niet zo van de grote namen, maar we hebben voor aanstaande editie de Deense metalband Volbeat geboekt, hier werd erg positief op gereageerd. In de komende weken zullen we meer en meer namen bekendmaken.”

Van 12 tot en met 15 juli vindt de Zwarte Cross van 2018 plaats. Wanneer de editie van 2019 precies is, kan je dus zelf bepalen op de Datumprikker. Wel zo handig!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bezoekers bepalen datum Zwarte Cross 2019
Sluiten