Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 26 feb 2018 / 15:00 uur

Bevolking Taiwan slaat massaal toiletpapier in

In Taiwan heeft de bevolking massaal toiletpapier ingeslagen omdat ze vrezen voor een prijsstijging van het papieren goedje. Volgens lokale media waren de schappen met toiletpapier in veel supermarkten leeg.

Volgens producenten stijgt de prijs van toiletpapier vanaf midden maart met 10 tot 30 procent. Dat komt omdat de grondstof voor wc-papier duurder is geworden. De aankondiging leidde tot een stormloop op supermarkten. Consumenten waren ook bang dat de voorraden snel op zouden raken. De overheid roept mensen op vooral rustig te blijven en zegt dat er nog voldoende toiletpapier is.

Prijzig toiletbezoekje

Een pak met twaalf rollen kost in Taiwan nu omgerekend 5,50 euro. Na de prijsstijging wordt dit ongeveer 7,20 euro. Supermarkten hebben aangegeven dat zij de prijs niet voor midden maart verhogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bevolking Taiwan slaat massaal toiletpapier in
Sluiten