Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 feb 2018 / 17:01 uur

110.000 Nederlanders in 2017 diagnose kanker gehad

Op zondag 4 februari is het Wereldkankerdag en wordt er wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. In 2017 kregen circa 110.000 Nederlanders de diagnose kanker: dit is een stijging van 1% ten opzichte van 2016, blijkt uit nieuwe cijfers van Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

De stijging van diagnoses komt onder andere door de vergrijzing. Gelukkig overleven steeds meer mensen de ziekte ook. Door steeds meer nieuwe doorbraken in kankeronderzoek is het overlevingspercentage van mensen die 5 jaar na de diagnose nog in leven zijn tot 64% gestegen.

Vragen stellen

KWF Kankerbestrijding zendt op Wereldkankerdag voor de eerste keer het online programma Vraag Vandaag uit. Een live-uitzending over het laatste nieuws op het gebied van kankerbestrijding. De presentatie is in handen van Lieke van Lexmond (RTL-presentatrice), samen met Dennis Wilt (RTL Weer). Kijkers thuis kunnen via de online chat vragen stellen over kanker, preventie, behandelingen, voeding, roken en klachten tijdens of na de ziekte. De live-uitzending kun je hier terugkijken:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
110.000 Nederlanders in 2017 diagnose kanker gehad
Sluiten