Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 jan 2018 / 05:34 uur

Voormalig CIA-agent opgepakt in New York

Een voormalig agent van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA is gearresteerd op vliegveld JFK in New York. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie is de man illegaal in het bezit van zeer geheime informatie.

Het gaat om een 53-jarige Amerikaanse man die in Hongkong woont. Hij werkte van 1994 tot 2007 voor de CIA en had toegang tot uiterst geheime informatie.

Al in 2012 doorzochten FBI-agenten zijn hotelkamer tijdens bezoeken aan Virginia en Hawaï. Daar troffen ze boekjes aan met handgeschreven informatie met namen en nummers van gerekruteerde spionnen en CIA-medewerkers. Daarin stond informatie „waarvan de openbaring ernstige schade kan toebrengen aan de nationale veiligheid van de VS.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voormalig CIA-agent opgepakt in New York
Sluiten