Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 31 jan 2018 / 14:59 uur

Vlucht met 60 loodgieters keert terug om kapotte wc

Een vlucht die al een tijdje onderweg was van Oslo naar München, is woensdagochtend omgekeerd vanwege problemen met het toilet. Opmerkelijk detail is dat er liefst zestig loodgieters aan boord van het toestel waren.

Haast de volledige crew van het sanitairbedrijf Rørkjøp was aanwezig op de trip richting Zuid-Duitsland. „We hadden het toilet graag gerepareerd, maar er was een ingreep van buiten het vliegtuig nodig”, zo vertelt Rørkjøp-directeur Frank Olsen tegenover het Noorse Dagbladet. De situatie zorgde desondanks voor de nodige hilariteit.

Rondjes

Opmerkelijk genoeg kon het vliegtuig bij terugkeer niet gelijk landen en moest het nog een tijdje boven de luchthaven van Oslo cirkelen. „Het moest nog wat brandstof verbranden anders was het te zwaar om te landen", verklaart Fatima Elkadi, woordvoerder van de maatschappij.

Door dat cirkelen was de vlucht uiteindelijk bijna net zolang in de lucht, als wanneer het zijn tochtje naar München (van twee uur en een kwartier) gewoon had afgerond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vlucht met 60 loodgieters keert terug om kapotte wc
Sluiten