Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 23 jan 2018 / 23:32 uur

Vlogster krijgt rekening van 5 miljoen van hotel

Vier nachten gratis verblijf in een hotel, in ruil voor een positief verslag op haar YouTube- en Instagramkanaal: voor vlogster Elle Darby leek het een eerlijke deal. In plaats daarvan kreeg ze een rekening van ruim 5 miljoen toegestuurd.

De vlogster heeft zo’n 87.000 YouTube-volgers en 76.000 Instagram-volgers en wilde samen met haar partner net voor Valentijn een bezoek brengen aan het The White Moose Café en Charleville Lodge in Dublin in ruil voor wat gratis reclame. De eigenaar van het hotel zag deze deal alleen iets minder zitten.

„Mijn vriend en ik willen net voor Valentijn naar Dublin komen. Ik zocht naar hotels en zag uw fantastische hotel voorbijkomen. Ik zou het hotel graag uitlichten in mijn video’s en op Instagram, in ruil voor gratis overnachtingen.”

‘Jij hebt lef’

De eigenaar van het hotel deelde haar bericht (zonder haar naam te gebruiken) én zijn reactie op social media. „Jij hebt lef. Als ik jou hier gratis laat slapen, wie betaalt dan voor het personeel? En voor de persoon die je kamer schoonmaakt? En wat dacht je van de water en gasrekening?

Om eraan toe te voegen: „Gelukkig hebben we zelf ook wat volgers: 186.000 op Facebook, 80.000 op Snapchat en 32.000 op Instagram. Ik zou nooit in mijn leven om gratis dingen vragen”, aldus de hotel- en café-eigenaar.

Giftige reacties

Elle Darby maakte zelf in een video bekend dat het om haar ging. In de video legt ze uit dat mensen ouder dan 30 jaar vaak niet weten hoe social media tegenwoordig werken. Ze voelt zich verdrietig en tegelijkertijd vernederd. Ze runt al drie jaar haar eigen business en heeft als ‘influencer’ al meerdere producten en reisjes gekregen. Elle is dan ook van mening dat ze niets verkeerds heeft gedaan.

„Ik vind de manier waarop ik behandeld werd smerig. Een mail die ik in vertrouwen gestuurd had, wordt zomaar open en bloot tentoongesteld. En nu word ik natuurlijk overspoeld door honderden giftige reacties."

De eigenaar van het hotel stuurde Elle hierop een rekening. „Voor het regelen van naamsvermelding in 114 artikelen in 20 landen met een potentieel bereik van 450 miljoen mensen.” Zeer kleine kans dat de vlogster de rekening gaat betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vlogster krijgt rekening van 5 miljoen van hotel
Sluiten