Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Vijftig mensen opgepakt door groot drugsonderzoek

In Nederland en België zijn vijftig personen opgepakt in verband met een groot internationaal onderzoek naar drugshandel. Dat hebben de Nederlandse en Belgische politie donderdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Hasselt.

Naast de arrestaties heeft de politie onder meer 1,5 kilo amfetamine, een halve kilo springstof en vuurwapens in beslag genomen. Ook nam de politie geld en voertuigen mee.

De arrestaties waren met name in Noord-Brabant en Belgisch Limburg.

Cocaïne, amfetamine en xtc

Eerder deze week deden de Belgische en Nederlandse politie ook al een groot aantal invallen. Daarbij werden in België veertien en in Nederland vijf mensen opgepakt. Het gaat om Belgen, Nederlands en Serviërs. De bende hield zich bezig met de productie en handel van xtc en amfetamine. Daarnaast handelde de bende in cocaïne.

Ook in Malta werden mensen opgepakt. Het gaat om vier koeriers, waarvan er twee Belgisch zijn.

In september vorig jaar pakte de Nederlandse politie tijdens een grote drugstransactie het kopstuk van de bende op: John H. Daarnaast werden er zeven andere mensen gearresteerd. H. werd in 2003 veroordeeld tot elf jaar cel wegens drugscriminaliteit en moest toen 11 miljoen euro betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.