Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Nieuws 28 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Video: Hengst redt stalgenoot van spuitje

Zes uur lang werd geprobeerd om merrie Beatrice op haar benen te krijgen, maar dat lukte haar Engelse eigenaars niet waarop ze besloten het paard in te laten slapen. Maar plots was daar stalgenoot Beau.

https://www.youtube.com/watch?v=MwpWyhON3Sw

Net op tijd

In eerste instantie lijkt hij Beatrice te bijten, maar Beau helpt ‘Bea’ juist op te staan. Iets wat hem ook nog lukt. Net op tijd, want de dierenarts was al ter plekke en zou het fatale spuitje twintig minuten later inbrengen.

Donald MacIntyre en zijn vrouw Jane Lipington uit Bath zagen Beatrice op de vloer van de stal liggen. Ze was in elkaar gezakt door hevige pijnen in haar buikstreek. Een aandoening die vaak bij paarden voorkomt. Hoe langer de merrie op de grond lag, hoe groter het risico op orgaanfalen.

Tractor

Met vijf man sterk werd er geprobeerd om Beatrice op haar benen te krijgen. Grove middelen zoals touwen of een tractor hielpen echter niet. De hartslag en de bloeddruk van Beatrice bleven maar stijgen, dus besloot MacIntyre het dier niet langer te laten lijden en belde hij de dierenarts.

Ondertussen kwam Lipington erachter dat Beau de weide in moest. In plaats van naar buiten te gaan, benaderde de hengst zijn maatje, liet hij zijn hoofd en nek over de staldeur zakken en beet hij in de nek van Beatrice. Wonder boven wonder rolde de merrie op haar zij en kwam ze omhoog. Intussen is Beatrice weer helemaal hersteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.