Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 jan 2018 / 05:20 uur

Veel doden bij brand in ziekenhuis Zuid-Korea

Een grote brand in een ziekenhuis in de Zuid-Koreaanse stad Miryang heeft aan tientallen mensen het leven gekost. Daarnaast zijn veel mensen gewond geraakt, meldt de brandweer. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap gaat het om ten minste 41 doden en zo’n tachtig gewonden. Verwacht wordt dat het aantal slachtoffers nog oploopt.

De brand begon vermoedelijk op de eerste etage bij de spoedeisende hulp van het Sejong ziekenhuis. De BBC meldt dat op het moment dat de brand uitbrak zo’n tweehonderd patiënten in het ziekenhuis en een naastgelegen verpleeghuis aanwezig waren. De brandweer had de brand, die tot de eerste etage beperkt bleef, na drie uur geblust.

Rook

De meeste slachtoffers zijn door het inademen van rook om het leven gekomen. Van de gewonden liepen negen mensen ernstig letsel op. 111 patiënten en ziekenhuismedewerkers zijn naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht. De 94 patiënten in het verpleeghuis konden allemaal veilig worden geëvacueerd.

Miryang ligt ongeveer 270 kilometer ten zuidoosten van hoofdstad Seoul. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veel doden bij brand in ziekenhuis Zuid-Korea
Sluiten