Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 3 jan 2018 / 10:20 uur

Trump: mijn nucleaire knop is groter en beter

Wij hebben niet te horen gekregen wat de goede voornemens van Donald Trump voor 2018 zijn, maar minder opmerkelijke, aanvallende en provocerende tweets sturen staat er in ieder geval niet tussen. De 45e president van Amerika is weer lekker op dreef in zijn vete met de Noord-Koreaan Kim Jong-Un.

De Noord-Koreaanse leider liet in zijn nieuwjaarsspeech weten dat er op zijn bureau altijd een knop klaarstaat. Een knop waarmee hij in één druk nucleaire wapens kan afvuren. Hij liet hiermee dus weten onverminderd door te gaan met zijn kernprogramma. Naar eigen zeggen heeft het land een raket waarmee ze de hele Verenigde Staten kunnen bereiken.

En Trump zou Trump niet zijn als hij hierdoor niet ook zijn spierballen wilde laten zien en tweet woensdag: „Kan iemand van zijn uitgeputte en uitgehongerde regime hem alsjeblieft informeren dat ik ook een nucleaire knop heb, maar dat die van mij groter en krachtiger is dan die van hem en dat die van mij werkt!"

Uiteraard overstroomde Twitter met reacties op de mannen die elkaar als twee 13-jarige jochies proberen af te troeven met allesvernietigende wapens. Sommigen vragen de president zijn telefoon en de wereld met rust te laten, omdat hij ons allemaal in gevaar zou brengen met zijn stoere mannen-praat.

Ondanks het machtsvertoon is de kern van Trumps boodschap waar. Elke Amerikaanse president heeft toegang tot nucleaire codes en de Verenigde Staten hebben het grootste nucleaire wapenarsenaal ter wereld. Of er ook daadwerkelijk een knop op het bureau van de politicus staat, is niet bekend. Voor zover Amerikaanse media weten, heeft de beste man op zijn bureau alleen een knop om cola te bestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump: mijn nucleaire knop is groter en beter
Sluiten