Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 8 jan 2018 / 05:54 uur

Tilburger draait wereldwijd lied overleden vriendin

Dolverliefd was Kenneth Claes op zijn Dominique Lousberg uit Tilburg. Het mooie koppel genoot van het leven, tot dit voor Dominique plots eindigde. Zo’n anderhalve maand geleden werd de 22-jarige aangereden door een spookrijder en overleed, schrijft Omroep Brabant.

Kenneth bleef met een hoop verdriet achter. Hij zag het fatale ongeluk gebeuren. De twee reden vanuit Roermond terug naar Tilburg. Dominique in de ene auto, Kenneth in een andere vlak achter haar. Op dat moment sloeg het noodlot toe: „Uit de Roermondtunnel reed een spookrijder recht op ons af. Ik claxonneerde nog, maar hij beukte met 130 kilometer per uur frontaal op Dominique’s auto in. Die kracht, dat geluid… Haar motorblok lag 30 meter verder.”

Een flinke tijd zat de jonge Brabander met een ‘had ik maar’-gevoel. Hadden de twee nog maar een extra colaatje gedronken, was hij maar naar het toilet gegaan voor ze vertrokken. Dan waren ze niet op dat moment op de verkeerde plaats geweest. Al dit verdriet, ongeloof en deze woede heeft Kenneth om weten te zetten in een meesterwerk.

Kippenvel

Hij maakte een lied, een prachtig eerbetoon aan zijn ‘Do’. Kenneth staat namelijk ook wel bekend als DJ Kenn Colt. Voor de begrafenis van zijn vriendin maakte hij een videoclip van allerlei mooie momenten, nu heeft hij daar een lied aan toegevoegd. Met dit lied reist hij de hele wereld over en speelt het in alle landen. „Van Mumbai tot Jordanië, overal vertel ik kort ons verhaal. Als ik het publiek vraag ‘to show some respect’, dan gaan duizenden handen voor haar de lucht in. Da’s kippenvel.”

Vrolijk lied

Het nummer is geen gevoelige ballad, maar juist een vrolijk dance lied. Dat is volgens Kenneth alleen maar goed. „Mensen blij maken is mijn enige doel als ik draai in clubs of op festivals. Dominiques liedje mocht daarop geen uitzondering vormen. Een aansporing om te genieten van het nú, van elk klein momentje met je familie, je partner, je vrienden. Leef ten volle, want straks is het voorbij. ‘Straks’ kan wel eens veel vroeger komen dan je denkt.”

Reageer op artikel:
Tilburger draait wereldwijd lied overleden vriendin
Sluiten