Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 jan 2018 / 06:04 uur

Steeds minder leerlingen naar het vmbo

Het aantal leerlingen op het vmbo is opnieuw met duizenden afgenomen. Ouders zien hun kinderen liever naar havo en vwo gaan. Middelbare scholen constateren dat lang niet al deze leerlingen het gewenste niveau halen. Deze leerlingen moeten dan alsnog een stapje terug doen.

Analyse van leerlingen

Dit schooljaar zijn ruim 2000 leerlingen minder in de derde klas van het vmbo terechtgekomen dan het jaar ervoor, blijkt uit een analyse van leerlingen op middelbare scholen door het AD. Het totale aantal scholieren dat in de derde klas zit, steeg juist iets. Die extra kinderen zitten vooral in havo- en vwo-klassen.

Op de meest praktische vmbo-opleiding, de basisberoepsgerichte leerweg, is de daling het grootst. Daar zitten dit schooljaar 8 procent minder scholieren in de derde klas ten opzichte van vorig jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steeds minder leerlingen naar het vmbo
Sluiten