Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 jan 2018 / 05:29 uur

Rapport: Britse economie slechter af met brexit

De Britse economie heeft sowieso onder een brexit te lijden. Dat staat in een vertrouwelijk rapport van de Britse regering over de gevolgen van de brexit.

Volgens het rapport, dat eerder deze maand gescheven is, ligt de groei van de Britse economie de komende vijftien jaar vijf procent lager dan wanneer het land binnen de EU zou zijn gebleven. Dat is onder de voorwaarde dat de Britten een voor hen gunstig handelsverdrag met de EU afsluiten. Doen ze dit niet dan loopt het verschil op tot acht procent.

Geen reactie

De Amerikaanse nieuwswebsite Buzzfeed had inzage in het rapport. Brexitminister David Davis weigerde vervolgens een reactie te geven op het uitgelekte rapport. Een woordvoerder van de regering weigerde ook te reageren.

De economische tegenvaller zou gelden voor alle economische sectoren in alle regio’s van het land. De zwaarst getroffen regio’s zijn het noordoosten, de westelijke Midlands en Noord-Ierland.

Tientallen miljarden

Eind vorige week maakte de gouverneur van de Bank of England al bekend dat de keuze van de Britse bevolking voor een brexit de economie van het Verenigd Koninkrijk tot nu toe al tientallen miljarden ponden heeft gekost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rapport: Britse economie slechter af met brexit
Sluiten