Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 jan 2018 / 06:39 uur

Ouders: kinderen moeten gezond eten op school

Een meerderheid van de ouders met kinderen in het basis- of voortgezet onderwijs vindt dat het hun kind gemakkelijker gemaakt moet worden om iets gezonds te kiezen in school- en sportkantines en supermarkten. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Voedingscentrum.

Eigen verantwoordelijkheid

Bijna de helft van de onderzochte ouders vindt zelfs dat dit ook moet gelden op straat. Tegelijkertijd vindt ruim tachtig procent van de ouders dat het hun eigen verantwoordelijkheid is om hun kinderen te leren hoe ze verstandig moeten eten.

Het Voedingscentrum ziet het als positief dat veel ouders het hun eigen verantwoordelijkheid vinden om hun kind gezond te laten eten. Maar ook zij zijn het er mee eens dat op school voedselvaardigheden als koken of praktische kennis over gezond eten eten geleerd worden.

Reageer op artikel:
Ouders: kinderen moeten gezond eten op school
Sluiten