Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 12 jan 2018 / 16:19 uur

Noren halen uit naar Trump op Twitter

Donald Trump heeft zich weer eens laten gelden op Twitter. Hij haalde naar uit naar immigranten die volgens Trump alleen uit „shithole countries” als Haïti en Afrikaanse landen naar Amerika afreizen.

Noorwegen

Trump noemde Haïti en Afrikaanse landen „shithole countries” na een bijeenkomst in het Witte Huis met senatoren over het beschermen van immigranten uit eerdergenoemde regio’s. Hij verklaarde vervolgens het te betreuren dat er geen mensen uit landen als Noorwegen de oversteek maken.

„Waarom komen er mensen vanuit shithole countries deze kant op. We hebben mensen nodig uit landen als Noorwegen” aldus de president tegenover de Washington Post. Zijn uitspraak werd later ook bevestigd door NBC, Buzzfeed en CNN.

Reacties op Twitter

Mensen op twitter waren er als de kippen bij om de president op zijn plek te zetten. Onder hen zaten verschillende Noren die twitterden Amerika zelf een “shithole country” te vinden. Een Noor merkte op dat in Noorwegen sprake is van goede gezondheidzorg, zwangerschapsverlof, vrij onderwijs en wapenwetgeving.

Reactie Witte Huis

Een woordvoerder van het Witte Huis zei tegenover CBS: „bepaalde politici willen mensen afkomstig uit andere landen beschermen, maar President Trump zal er altijd voor vechten de Amerikanen zelf te beschermen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noren halen uit naar Trump op Twitter
Sluiten