Sander Schomaker
Sander Schomaker Nieuws 24 jan 2018 / 10:51 uur

‘Middelvinger’ van PvdA voor burgers in Meppel

De Meppeler Courant haalt niet vaak het landelijke nieuws, maar een foto uit de krant van woensdag ging in sneltreinvaart viral. Oorzaak was een verkeerd logo bij een advertentie van de PvdA. Het moest een wervende advertentie worden van de politieke partij, die de laatste jaren toch al in de hoek zit waar de klappen vallen, maar het werd een drama.

Schot in eigen voet

Door het verkeerde logo schoot de PvdA dramatisch in eigen voet. De bekende vuist in het rode logo van de PvdA is in de advertentie per ongeluk(?) vervangen door een handje met opgestoken middelvinger. Een hilarische vergissing of grap, maar zeer pijnlijk voor de PvdA, dat nog betaalde ook voor de plek in de krant.

,,Ik weet al waarvoor Metro belt", zegt Hans van Velzen, hoofdredacteur van de Meppeler Courant. ,,De advertentie van de PvdA! Ik wil u graag uitleggen wat er fout is gegaan, maar ik weet het op dit moment zelf nog niet. Ik ben aan het uitzoeken wie hier verantwoordelijk voor is."

Rattenstreek

Volgens de PvdA is wel het juiste logo aangeleverd voor de advertentie. ,,Dat hoorde ik ook", reageert Van Velzen. ,,Dat zou heel erg zijn. Maar ik weet het nu nog niet. Mocht iemand dit bewust hebben gedaan dan volgen er zeker maatregelen."

Dat heeft u weer, want u bent bezig aan uw laatste dagen als hoofdredacteur toch? ,,Haha, dat klopt. Ik had ook kunnen zeggen, dit is een advertentie dus het is mijn verantwoordelijkheid niet. Maar dat vind ik iets te gemakkelijk. Ik ga het uitzoeken."

Het echte logo

Folkert Hummel, fractievoorzitter van de PvdA in Meppel weet ook niet hoe het is gebeurd. ,,Het was in ieder geval niet de bedoeling", zegt hij tegen het Dagblad van het Noorden. ’’ Hij zag de fout pas nadat Xander Topma van de SP in Meppel dit smalend op Facebook zette. ,,PvdA heeft niet helemaal het goede logo aangeleverd bij de Meppeler Courant. #oeps’’

Hummel kan er wel om lachen. ,,Als je alles te serieus gaat nemen krijg je het wel heel zwaar.’’

‘Schuld Meppeler Courant’

Jolida Voetelink, voorzitter van de PvdA-afdeling in Meppel en kandidaat-wethouder, heeft een heel ander verhaal. ,,Dit heeft de Meppeler Courant gedaan. Ik heb het goede logo opgestuurd en om mij onverklaarbare redenen is het verkeerde logo erbij gezet. Zij geven zelf toe dat het hun schuld is.’’

Voetelink kan er helemaal niet om lachen. ,,Het is geen foutje, het is een fout. Op Twitter gaan de mensen helemaal los op ons. Je zou bijna denken dat het een rattenstreek van iemand is, van mensen die het expres hebben gedaan. Ik ben in gesprek met de Meppeler over hoe dit kan, zij zoeken het nog uit.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
‘Middelvinger’ van PvdA voor burgers in Meppel
Sluiten