Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Michael P. bekent moord en verkrachting Anne Faber

Michael P. heeft bekend dat hij op 29 september vorig jaar Anne Faber heeft ontvoerd, verkracht en vermoord. Dat bleek woensdag in de rechtbank in Utrecht, waar een zogeheten pro-formazitting, dus niet-inhoudelijke zitting, over deze zaak is. Faber verdween die dag na een fietstocht, haar lichaam werd twee weken later gevonden.

Vandaag was de pro-forma zitting, P. was niet aanwezig ©ANP

Uitgebreide bekentenis

Na zijn arrestatie heeft P. twee dagen gezwegen, maar daarna heeft hij volgens zijn advocaat een „uitgebreide, bekennende” verklaring afgelegd. Op basis van zijn aanwijzingen werd het lichaam van de vrouw gevonden.

De 27-jarige verdachte uit Zeewolde was woensdag zelf niet aanwezig in de rechtbank. Verscheidene vrienden en familieleden van Faber wel. Een aantal van hen volgde de zitting vanuit een andere zaal. „De familie en vrienden vragen om rust. Dit is heel zwaar voor hen”, aldus de officier van justitie.

Hij kwam in beeld nadat zijn DNA op de jas van Faber was aangetroffen. Die jas was gevonden tijdens een door familie en vrienden van Faber georganiseerde zoektocht in de omgeving waar ze verdween. Ook zijn bloedsporen van de studente gevonden in de auto die P. tot zijn beschikking had.

Vermissing

Het lichaam van de 25-jarige Faber werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober vorig jaar in Zeewolde gevonden. P. zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder voor verschillende zeden- en geweldsdelicten in 2010. De volgende zittingsdag is gepland op 23 maart. Het gaat dan weer om een niet-inhoudelijke zitting. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op 11 en 12 juni.

P. wordt volgende week voor observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Die observatie zal ruim een maand duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.