Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 23 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Meteoor’ blijkt bevroren drol

Op het Indische platteland viel afgelopen zaterdag een stuk bevroren steen uit de lucht. Het projectiel kwam met grote snelheid naar beneden en zorgde voor een kleine inslagkrater van ongeveer 30 centimeter diep. Dit meldt de Indian Express.

De dorpelingen waren er als de kippen bij om losgekomen stukjes rots in de vriezer te bewaren. Meteorieten zijn vaak gemaakt van mineralen die weinig op Aarde voorkomen en kunnen duizenden euro’s opleveren.

Anti-climax

Een team van wetenschappers van het Indiase meteorologische instituut monsters kwam naar het dorp toe om monsters nemen. Hier kwamen zij tot een treurige constatering: het was absoluut geen meteoriet. Dit onbekende vallende object kwam ook niet uit de ruimte maar uit een vliegtuig. ‘Bevroren uitwerpselen’ zo oordeelden zij.

De constatering van de onderzoekers leidde tot grote teleurstelling van de stenenverzamelaars. Die nu beseften dat zij in plaats van een zeldzaam stuk ruimtepuin uitwerpselen van vliegtuigpassagiers in hun vrieskist hadden bewaard. Hen werd aanbevolen om alles waar de diepvries-mensenexcrementen mee in aanraking waren geweest grondig schoon te maken.

Illegale dump

In India is het dumpen van uitwerpselen verboden voor vliegtuigen tijdens de vlucht. De boete voor het dumpen van vliegtuigfeces bedraagt 50.000 rupees. Dit is ongeveer 637 euro, een boete waarvan de meeste luchtvaartmaatschappijen niet wakker van zullen liggen.

Dat vallende vliegtuigfeces gevaarlijk kunnen zijn bewees een voorval in 2016. Toen liep een vrouw uit Madhya Pradesh een forse hoofdwond op toen zij werd geraakt door een bevroren brok te grootte van een voetbal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.