Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 25 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Mediamarkt fopt klanten met kortingsactie’

Mediamarkt heeft zijn klanten in de maling genomen, door vlak voor een grote kortingsactie de prijzen enorm te verhogen. Dit melden verschillende klanten op de Facebookpagina van de mediagigant.

Homecinema-set

„Wat een oplichterij. Al de hele week check ik elke dag de prijs van een product. De hele week 161 euro en nu ineens 185 euro” schrijft Jeffrey Treffers op Facebook en ook Jan Dirk Vermeij liet zien dat de winkel hun klanten bedriegt. Hij maakte een screenshot van een Homecinema-set die hij wilde kopen, die voor de actie 599 euro was en een aantal uur later opeens 699 euro kostte.

Dezelfde set is nu (met de kortingsactie BTW-teruggave van 21 procent) 577,65 euro. Slechts een korting van 3,5 procent dus, in plaats van 21 procent. En bij de Wehkamp kun je exact hetzelfde geluidssysteem ook voor 577,65 euro kopen.

Daarnaast worden er meerdere foto’s van een televisie die opeens in prijs verhoogd is geplaatst en wordt er tevens gemeld dat producten opeens niet meer op voorraad zijn, nu er een kortingsactie is.

Ook bij Black Friday

„De prijsverhoging vlak voor een grote kortingsactie is een bekend fenomeen. We zagen het ook bij Black Friday gebeuren”, zegt een woordvoerder van de Consumentenbond tegen De Telegraaf. Die woordvoerder wijst er tevens op dat het verboden is wat Mediamarkt doet, en dat klanten een klacht in kunnen dienen.

Een woordvoerster van Mediamarkt zegt tegen Telegraaf dat het bedrijf juist heel transparant is met prijzen. „We werken met dagprijzen en digitale prijskaartjes, deze worden dagelijks geheel automatisch aangepast op basis van de vergelijking met onze grootste concurrenten”, zegt een woordvoerster. Dat je bij Wehkamp de soundbar ook voor 577,65 euro kunt kopen, kan volgens de woordvoerster kloppen. „Want Wehkamp zien we niet als directe concurrent.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Mediamarkt fopt klanten met kortingsactie’
Sluiten