Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 27 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Koe Hermien hoeft niet terug naar het slachthuis

Voor iedereen die zich zorgen maakte over koe Hermien: ze is gered. Door middel van crowdfunding hoeft Hermien niet naar de slacht.

De crowdfundingsactie, die door de Partij voor de Dieren is opgezet, heeft dus zijn vruchten afgeworpen. En snel ook, want binnen een dag was er al genoeg geld binnen om Hermien uit het slachthuis te houden.

Gezocht

Hermien werd eerder in de bossen van Lettele (Overijssel) gezocht, maar was jagers, agenten, dierenartsen en boeren al zes weken te slim af.

Nu is duidelijk dat de koe bij koeienrusthuis De Leemweg terechtkan, maar de opvang daar kost rond de 160 euro per maand. Omdat Hermien nog wel zo’n vijftien jaar zal leven, moest er dus behoorlijk wat geld ingezameld worden, maar dat geld is inmiddels binnen.

Het enige dat nu nog moet gebeuren is Hermien te pakken krijgen: de koe wandelt nog steeds door de bossen van Lettele. Er wordt gekeken of zij nog kan worden gevangen zonder verdoving, maar anders is dat de beste optie. Daarna kan Hermien rustig van haar oude dag genieten in het koeienrusthuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.