Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

KNMI: code geel voor gladheid en windstoten

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd voor woensdag. Door winterse buien kan het lokaal glad worden. In het midden en oosten van het land kan de sneeuw plaatselijk blijven liggen en is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Drukke ochtendspits

Daarnaast waarschuwt de meteorologische dienst voor zware windstoten overdag in de westelijke provincies. De wind komt uit westelijke en noord-westelijke richting en kan snelheden bereiken van 80 tot 90 kilometer per uur. Volgens Weeronline is het lokaal in het zuidoosten van het land, bij Kerkrade en Landgraaf, wit door sneeuwval. Dit is ook zo in het noordoosten in de provincies Groningen en Drenthe, waar sneeuw valt bij temperaturen van tussen 0 en 1 graden.

De VerkeersInformatieDienst adviseert automobilisten rekening te houden met een drukke ochtendspits en langere files dan normaal. Rond 07.00 uur stond er op de Nederlandse wegen al ruim 100 kilometer file. Op de A2 tussen Eindhoven en Utrecht stond 13 kilometer vertraging als gevolg van een ongeluk. De linkerrijstrook is dicht, de vertraging is bijna een uur. Op de afrit Beek bij de Duitse grens stond een file van 14 kilometer. Als gevolg van een kapotte vrachtwagen is de linkerrijstrook gesloten, met bijna een uur vertraging tot gevolg.

Kans op zware storm

Op donderdag trekt de tweede storm van het jaar over ons land, aldus Weeronline. Daarbij zijn er zeer zware windstoten van 100 tot 125 kilometer per uur aan zee en op het IJsselmeer. Er is een kleine kans op een officiële zware storm, met windkracht 10.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.