Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

KLM heeft nu films voor blinden en slechtzienden

KLM heeft op intercontinentale vluchten films voor blinde en slechtziende passagiers beschikbaar gemaakt. Zij kunnen sinds dinsdag op de urenlange vluchten kiezen voor films met zogeheten audiodescriptie.

Op de films Home Again, Kingsman, The Golden Circle en Lego Ninjago Movie beschrijft een stem tussen dialogen door de beelden. Zo worden onder andere personages, gezichtsuitdrukkingen en ontwikkelingen in de verhaallijn omschreven. KLM laat weten in de toekomst meer films met audiodescriptie aan het assortiment toe te voegen.

De luchtvaartmaatschappij biedt deze optie aan als een van de eersten in Europa. De Britse maatschappij Virgin Atlantic bood de service al wat eerder. Benieuwd hoe zo’n film er dan uit ziet? De organisatie ‘audiodescription’ maakte een voorbeeldvideo met een fragment uit de Titanic:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.