Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 jan 2018 / 12:29 uur

Groen licht voor zoekactie naar verdwenen MH370

Het is één van de grootste luchtvaartmysteries uit de geschiedenis: de verdwijning van vlucht MH370. Een Amerikaans bedrijf gaat dit mysterie nu echt proberen op te lossen. Maleisië gaf woensdag groen licht om de zoektocht te hervatten naar het vermiste toestel MH370, dat in 2014 spoorloos verdween met 239 mensen aan boord.

Het bedrijf dat de zoektocht uitvoert, kan tot 70 miljoen dollar (ruim 58 miljoen euro) verdienen door de restanten van het toestel op te sporen. De Maleisische minister Liow Tiong Lai zei dat de overheid alleen betaalt als de zoektocht succesvol is.

„Op dit moment is het vaartuig, Seabed Constructor, onderweg naar het zoekgebied”, zei de minister. Hij noemde het een prioriteit om binnen negentig dagen het wrak of de zwarte dozen aan te treffen. De directeur van het bedrijf Ocean Infinity verklaarde dat de zoektocht van start gaat op 17 januari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Groen licht voor zoekactie naar verdwenen MH370
Sluiten