Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 5 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Enschedeër zet 18 nieuwe Porsches op Marktplaats

De één verkoopt er zijn oude bijzettafeltje, de ander probeert nog wat te verdienen aan de vorige generatie Playstation en weer een ander zet 18 splinternieuwe Porsches online. Het kan allemaal op Marktplaats.

Piet Oldenhof uit Enschede zette achttien Porsches 911 GT3 op de verkoopsite voor 134.500 per stuk. De tweedeurs sportauto’s komen uit 2015, zijn wit en hebben nul kilometer op de teller. Maar hoe komt een nuchtere Hollander aan negentien gloednieuwe Porsches op Marktplaats? „Ik probeer ze te verkopen voor een rijke, buitenlandse industrieel" vertelt Oldenhof aan het AD.

Onbekende rijkaard

De persoon in kwestie heeft niet zo’n zin om bekend te maken wie hij is, maar „Het is in ieder geval iemand met heel veel poen. Een beroemdheid? Voordat ik deze samenwerking aanging, kende ik hem nog niet.”

Oldenhof heeft zijn eigen autobedrijf dus het is niet helemaal vreemd dat de rijke buitenlander op zijn pad is gekomen. De zakenman had volgens de verkoper een raceteam op willen zetten, maar toen dat mislukte bleef hij met al die snelle auto’s zitten. En je kan maar in één Porsche tegelijk boodschappen doen natuurlijk.

Raceteam

Dit is ook de reden dat alle Porsches wit zijn, er zouden namelijk stickers op komen voor de races. In totaal kocht de rijke onbekende 22 auto’s. Drie racewagens heeft hij dus gehouden, de andere hoopt hij via Oldenhof zo snel mogelijk te verkopen. Het liefst in één keer, zoals de verkoper op Marktplaats schrijft: „Interesse in één of alle 19? zie onze contact gegevens." 19 inderdaad, maar omdat Oldenhof een auto aan een vriend van hem heeft beloofd, zijn er nog 18 in de verkoop.

Die contactgegevens worden tot nu toe vooral bekeken door journalisten, vertelt Oldenhof aan het AD. De auto’s staan sinds 10 december online, maar er zijn nog geen serieuze kopers op afgekomen. Of mensen die er ‘slechts’ één of twee willen en niet doorpakken. De uiteindelijke koper zal waarschijnlijk een rijk persoon zijn die zijn geld niet op de bank wil zetten, maar liever investeert in goederen zoals deze bijzondere auto’s.

Investering

Scheurmonsters zoals deze zouden volgens de autoverkoper alleen maar meer waard worden: „Auto’s zoals deze stijgen in waarde naarmate ze ouder worden. Ik ken iemand die voor 180.000 euro een Porsche GT3 4 liter heeft gekocht. Binnen een maand kon hij er 280.000 euro voor beuren. Heeft-ie voor gepast. Hij verkoopt ‘m alleen als hij er 450.000 euro voor krijgt.” Waarschijnlijk zal het niet lang duren voordat de ideale koper gevonden is. De advertentie is namelijk al meer dan 16000 keer bekeken en 290 keer bewaard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.