Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

DUO eist 2 ton van iPad-scholen Maurice de Hond

Het bestuur van een door opiniepeiler Maurice de Hond opgerichte iPad-school in Amsterdam moet ruim 2 ton terugbetalen aan DUO, de Dienst Uitvoering Onderwijs. Het geld werd betaald terwijl er nauwelijks leerlingen waren en de school op een gegeven moment zelfs al dicht was.

Volgens DUO is na een gesprek met De Hond en de secretaris van de voormalige school besloten om 207.738 euro terug te vragen. Dat geld zou onterecht zijn uitbetaald omdat de school, De Voorsprong, nauwelijks leerlingen had en op enig moment zelfs al geheel gesloten was.

Straatje vegen

De Hond verwijt DUO en de Onderwijsinspectie dat ze ‘hun straatje schoonvegen’ nadat ze zelf fouten hebben gemaakt. ,,We hebben ze meerdere malen op papier en telefonisch verteld dat er geen leerlingen meer op de school zouden zijn en dat we toch maandenlang geld zouden ontvangen.” Het geld dat toch werd overgemaakt is volgens hem besteed aan het onderwijs op zijn andere Amsterdamse iPadschool De Ontplooiing.

Een DUO-woordvoerster zegt dat de definitieve terugvordering eind vorig jaar al de deur uit is gegaan. ,,Formeel kan natuurlijk nog bezwaar aangetekend worden.” De Hond denkt dat de bestuursrechter zich over de zaak moet buigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.