Metro
Metro Nieuws 25 jan 2018 / 09:04 uur

Doden en zwaargewonden door treinongeval Milaan

Bij een treinongeluk in een voorstad van Milaan zijn zeker drie mensen omgekomen. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA raakten zo’n honderd mensen gewond. Vijf mensen zijn er slecht aan toe.

De trein ontspoorde donderdag tijdens de ochtendspits in de plaats Seggiano di Pioltello. De trein was vertrokken uit Cremona en op weg naar Milaan. Autoriteiten konden nog niks zeggen over de oorzaak.

Hulpverleners

Op foto’s is te zien hoe hulpverleners uit alle macht proberen passagiers te bevrijden die in de trein bekneld zijn geraakt. Een deel van de gewonden is overgebracht naar het ziekenhuis van Monza. Het ziekenhuis heeft eerder geplande medische ingrepen die niet spoedeisend waren uitgesteld om de gewonden door het treinongeval te kunnen helpen.

Wegens de ontsporing werd het treinverkeer tussen de stations van Treviglio en Milaan voorlopig stilgelegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doden en zwaargewonden door treinongeval Milaan
Sluiten