Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 4 jan 2018 / 19:04 uur

D66 wil onderzoek naar seksuele intimidatie

D66 wil een intern onderzoek bij de Tweede Kamer, de Eerste Kamer en op alle ministeries naar seksuele intimidatie. De Tweede Kamer debatteert binnenkort over de aanpak ervan.

Volgens D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma hebben ruim 134.000 mensen in Nederland per jaar op de werkvloer te maken met ongewenste seksuele aandacht van collega’s of leidinggevenden. De overheid is een van de grootste werkgevers. We kunnen ons niet veroorloven hier niet naar te kijken.” Tegen RTL Nieuws zegt Sjoerdsma dat er bij hem geen concrete gevallen bekend zijn van seksuele intimidatie.

Grensoverschrijdend gedrag

CDA-Eerste Kamerlid Ria Oomen uit Maasbracht zei onlangs tijdens een debat over seksuele intimidatie op de regionale omroep L1 dat zij als jonge politica te maken kreeg met grensoverschrijdend gedrag van een mannelijke minister. ,,Ik was het jongste Tweede Kamerlid. Ooit op een avond in Nieuwspoort was er een minister en die minister greep mij in mijn borst. Die minister heb ik toen van twee kanten in zijn gezicht geslagen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
D66 wil onderzoek naar seksuele intimidatie
Sluiten