Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 22 jan 2018 / 15:04 uur

Burgemeester Venetië in actie na diner van 1100 euro

In Nederland gaat het nog wel eens over Amsterdam dat door het toerisme alleen maar duurder is geworden, maar dat is nog niets vergeleken met Venetië. In een restaurant in de beroemde Italiaanse stad kregen vier Japanse toeristen onlangs een absurde rekening gepresenteerd.

Duur water

Vier steaks, een bord gebakken vis en water: 1.110 euro. Dat was de ongeloofwaardige eindsom van het avondje eten. Hun drie vrouwelijke medereizigers gingen naar een iets goedkoper restaurant, maar waren voor drie visgerechten nog steeds 350 euro kwijt.

De studenten geloofden hun ogen en oren niet en stapten direct naar de politie, waarna burgemeester Luigi Brugnaro er lucht van kreeg. Hij lijkt het uitbaten van toeristen zat te zijn en komt in actie, zo meldt het Italiaanse Leggo.

De burgervader noemt het een schande en zegt de zaak tot op de bodem uit zoeken. Daarmee zal hij ongetwijfeld gehoor vinden bij de actiegroep Gruppo 25 aprile, die zich ook verzet tegen het massale toerisme en de woekerprijzen die daarbij komen kijken.

Leegloop

Niet alleen toeristen zijn namelijk het slachtoffer hiervan. Ook de normale Venetiaan kan niet meer voor een normale prijs uiteten en ook andere kosten reizen de pan uit. Gruppo 25 aprile schat dat het aantal inwoners dat sinds de jaren ’50 het stadscentrum om die reden verlaten heeft boven de 100.000 ligt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Burgemeester Venetië in actie na diner van 1100 euro
Sluiten