Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 2 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Bruid trouwt 18 uur voordat ze sterft aan kanker

Heather Mosher had één grote droom: trouwen met de liefde van haar leven. Zij deelt die droom met heel veel andere mensen, maar het grote verschil is dat het er voor Heather bijna niet meer in zat. De jonge vrouw leed aan borstkanker.

Zij kreeg die diagnose op 23 december 2016, bijzonder genoeg ook de dag dat haar vriend Dave Mosher haar ten huwelijk wilde vragen. Hij liet zich door het nieuws niet uit het veld slaan en vroeg zijn Heather gewoon ten huwelijk. Zij zei ja. Volgens WFSB News zou Dave gezegd hebben dat hij zijn vrouw zeker wilde laten weten dat ze deze strijd niet alleen aan zou gaan. Voor hem dus geen haar op zijn hoofd die nu ineens zou gaan twijfelen.

Vervroegd trouwen

Ze vochten samen tegen de ziekte, maar in oktober zaaide de kanker helaas uit naar de hersenen van de vrouw. Ze ging snel achteruit en leefde vanaf nu permanent in het ziekenhuis. Het stel uit Connecticut plande hun grote dag op de een-na-laatste dag van 2017, maar moesten het verplaatsen naar 22 december omdat ze merkten dat Heather het niet zou gaan halen.

Doktoren bezochten het stel en vertelden dat ze wisten dat de twee graag op 30 december wilden trouwen, maar dat Heathers droom waarschijnlijk alleen uit zou komen als de bruiloft werd vervroegd. Acht dagen eerder dan gepland gaven Dave en Heather elkaar het ja-woord in een ziekenhuiskapel. Achttien uur later blies zij haar laatste adem uit. Haar laatste woorden waren haar trouwgeloften.

Het kostte Heather heel veel energie om te praten, wat ze dus ook niet echt meer deed. Alleen voor haar trouwgeloften aan haar grote liefde Dave maakte ze een uitzondering. Bruidsmeisje Christina Lee plaatste foto’s van het bijzondere huwelijk online. Ze schreef daarbij dat het overduidelijk was dat deze twee mensen bij elkaar horen, dat Dave’s liefde Heather tot in haar laatste momenten sterk heeft gemaakt en dat Heather vreselijk zal worden gemist.

Dave probeert zijn leven nu op te pakken zonder zijn vrouw. Hij zegt hierover: ,,Zij wilde vechten tot het einde, nu ga ik vechten tot mijn einde."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.