Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 jan 2018

Bomgordel van terrorist Salah Abdeslam werkte niet

De bomgordel van de enige overlevende terrorist van de aanslagen in Parijs, Salah Abdeslam, deed het niet op de fatale avond. Abdeslam had net als de andere terroristen op 13 november 2015 moeten sterven, blijkt uit onderzoek van de Franse politie.

Onderzoekers hebben zich lang afgevraagd of de enige terrorist die de aanslag in Parijs overleefde, zich op het laatste moment had bedacht. Hij liet zijn bomgordel namelijk achter in een prullenbak in Parijs. Maar nu blijkt dat hij zichzelf het liefst ook had opgeblazen; een batterij en drukknop ontbraken op de gordel. Volgens de politie zou de gordel zelfs met de twee extra onderdelen niet werken.

Bataclan

Bij de aanslagen van 2015 bliezen drie daders zich op bij het voetbalstadion Stade de France. De andere terroristen beschoten cafés en richtten een bloedbad aan in de concertzaal Bataclan, waar 89 mensen stierven.

Abdeslam was lange tijd voortvluchtig, maar werd in maart 2016 aangehouden in de Brusselse wijk Molenbeek. Hij zit nog steeds in België vast en wacht op een uitlevering naar Frankrijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bomgordel van terrorist Salah Abdeslam werkte niet
Sluiten