Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 17 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Annette mag een jaar gratis gaan leven

Een jaar lang gratis leven, dat willen we allemaal wel. Voor Annette uit Den Haag werd het deze week werkelijkheid.

Een jaar lang geen hypotheek of huur, energie, boodschappen, kleding, benzine en vakanties te hoeven betalen. Dat was de prijs die een luisteraar van Sky Radio kon winnen. Annette Peeters stuurde in een onbewaakt ogenblik een sms met het codewoord naar het radiostation en won 12 maanden gratis leven.

Wat herinner je je van het moment dat je won?

Niet zo heel veel meer, want ik had op het moment een soort black-out! Gelukkig was mijn zoon erbij die alles filmde, waardoor ik het toch nog terug kon zien. Ik kon het vooral niet geloven en sloeg mijn handen voor mijn gezicht, zag ik. In totaal waren we met negentien kanshebbers in de studio aanwezig.

Hoeveel geld gaat dit je nou besparen op jaarbasis?

Helemaal precies weet ik het nog niet, maar ik las dat er een maximum van 34.700 euro aan de prijs zit. Aan de hypotheek betalen ze bijvoorbeeld maximaal 1000 euro per maand en ik mag maandelijks voor 200 euro aan kleding kopen. Dat haal ik denk ik niet, maar als schoenen ook onder kleding vallen kan ik wel een heel eind komen, haha!

Blijf je werken?

Ja, ik werk fulltime als leidinggevende op een secretariaat en zal dat ook blijven doen. Na dit jaar heb ik toch weer een baan nodig en als ik blijf werken, kan ik met mijn eigen salaris een goede spaarrekening opbouwen waarmee ik sowieso een mooie keuken wil kopen volgend jaar. Het is vooral heel erg luxe dat ons dit overkomt, heel raar als je erover nadenkt.

Waar verheug je je nu het meest op?

Op de vakantie. We mogen ook bij een reisbureau een reis naar keuze boeken en dat gaan we zeker doen. Sowieso naar de zon. En het leukste is nog wel dat onze twee zoons van 23 en 26 jaar ook met ons meewillen. Ik dacht: die willen nooit met hun ouders op vakantie, maar het leek ze hartstikke leuk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.