Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 29 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Alleen minder kiloknallers van varkensvlees’

Varkensvlees wordt veel minder vaak aangeboden als kiloknaller. Die ontwikkeling doet zich echter amper voor bij kippen- en rundvlees. In deze categorieën besloeg de daling slechts enkele procenten. Dit meldt dierenrechtenorganisatie Wakker Dier.

Geen keurmerkloos varkensvlees

In 2015 had ruim 86 procent van de varkensvleesaanbiedingen geen keurmerk, in 2017 was dat nog 49 procent. De aanbiedingen van kip zonder keurmerk bleven in 2017 steken op 73 procent, de rundvleeskoopjes op bijna 88 procent, becijferde Wakker Dier met zijn Kiloknallermonitor.

Wakker Dier is niet alleen maar blij met de vermindering van de stunts met varkensvlees. „De supermarkten hebben beloofd vanaf 2015 geen keurmerkloos varkensvlees meer te verkopen. Dat is dus duidelijk niet gelukt”, aldus een woordvoerster.

Kiloknaller

Wakker Dier houdt sinds 2010 de kiloknallers in de folders van de twaalf grootste supermarkten bij. „In 2017 was PLUS de enige waarbij de aanbiedingen zonder keurmerk in de minderheid waren, 48 procent was kiloknaller. EMTÉ had verhoudingsgewijs de meeste vleesaanbiedingen zonder keurmerk. In haar folder was 79 procent van de vleesaanbiedingen een kiloknaller.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.