Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 27 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

721 miljoen dollar aan coke gevonden bij San Diego

Meer dan 721 miljoen dollar aan cocaïne is er sinds november gevonden aan de kust van San Diego. Beelden van de kustwacht die de stapels van de schepen laden gaan nu de wereld over.

De cocaïne is gevonden op schepen in de Grote Oceaan, onder andere met behulp van drone surveillance, wat de Amerikaanse kustwacht een game changer noemt. Tussen eind november en begin januari werd meer dan 21.000 kilo cocaïne gevonden in 23 verschillende richtingen bij de Verenigde Staten en Canada. De troepen opereerden in internationale wateren voor de kusten van Centraal- en Zuid-Amerika.

Nylon

Op donderdag lagen er hoge stapels cocaïne, sommigen in kleurrijk nylon gewikkeld, op pallets op het dek van de Coast Guard Cutter Stratton in San Diego. De verdovende middelen zullen worden overgedragen aan de federale politie en worden gebruikt voor het onderzoeken en vervolgen van drugshandelaren voordat ze uiteindelijk worden vernietigd.

Hoofd van de kustwacht Fred Midgette zegt tegen de Los Angeles Times dat bemanningen in toenemende mate zien hoe smokkelaars gebruik maken van onopvallende “snelle” boten om illegale lading te verplaatsen. De boten zijn lenig, zitten laag in het water en vaak zijn ze blauw en grijs geverfd, zodat ze opgaan in zee en moeilijk te herkennen zijn op de radar.

Volgens Midgette hebben de drones ervoor gezorgd dat veel van die bootjes nu toch gevonden zijn, waardoor de vangst enorm is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.