Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 12 jan 2018 / 06:29 uur

70 ongelukken in 4 uur op bevroren Canadese snelweg

Bij ons in Nederland is het koud, maar in Amerika is het al een tijdje heel erg koud. Amerikaanse weerdiensten voorspelden ijzige temperaturen van tot wel -29. De voorspelling kwam uit.

In het Noorden van Noord-Amerika, Canada, zijn ze een beetje sneeuw wel gewend. Op dit moment zijn de wegen echter zo glad en gevaarlijk dat er donderdagochtend in het stadje Edmonton maar liefst 70 ongelukken plaatsvonden in vier uur. Dat schrijft de politie op Twitter.

Tussen zes uur ’s ochtends en tien uur ’s ochtends kwamen er in totaal 75 meldingen bij de politie binnen over aanrijdingen en schade aan voortuigen. Volgens de politie moeten de inwoners die naar hun werk proberen te komen niet vergeten dat de stad Edmonton geen level in Mario Kart is.

Uren file

Over de gehele dag, tussen zes uur ’s ochtends en half vier ’s nachts kwamen 191 meldingen binnen. Eén van de ongelukken was zo groot dat meerdere banen van de snelweg afgesloten werden. Dit zorgde in combinatie met de gladde wegen voor enorme filevorming. Mensen die daar stonden te wachten, richtten zich ook maar tot Twitter:

https://twitter.com/JulieRohrYEG/status/951485490569519104

En de politie zelf? Die wilde liever ook niet naar buiten, dus vroeg mensen rustig aan te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
70 ongelukken in 4 uur op bevroren Canadese snelweg
Sluiten