Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 2 jan 2018

67.000 euro voor ouders van brandslachtoffers Emmen

In de afgelopen dagen is al meer dan 67.000 euro ingezameld voor de ouders van Antonin (6) en Alice (5) Kellner. De twee kinderen kwamen zaterdag om bij een woningbrand in Emmen.

Onbezorgd rouwen

Buren Claudia en Jan Jeuring begonnen de crowdfundingactie voor de ouders van de kinderen. De twee gingen voor een paar duizend euro, maar hadden nooit verwacht dat ze nu al meer dan 67.000 euro zouden ophalen. Ze zijn de actie begonnen omdat de ouders niets meer hebben. „Wij willen dat zij onbezorgd kunnen rouwen”, vertelt Jan tegen RTV Drenthe.

Jan was als een van de eersten bij de brand afgelopen zaterdag. Hij trof de moeder schreeuwend om haar kinderen in de achtertuin aan. Volgens Jan kwamen de vlammen meters hoog de woning. Samen met anderen haalde hij de vrouw bij het vuur weg.

Teruggetrokken bestaan

Claudia en Jan hadden ‘oppervlakkig contact’ met het Tsjechische gezin. Volgens Jan leefde het gezin een teruggetrokken bestaan. „De kinderen speelden wel eens buiten met elkaar.”

De ouders van het gezin liggen allebei nog in het ziekenhuis. Dinsdag zijn rechercheurs begonnen met een sporenonderzoek in het uitgebrande huis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
67.000 euro voor ouders van brandslachtoffers Emmen
Sluiten