Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 9 dec 2017 / 07:20 uur

Winters weer brengt veel ongevallen met zich mee

Nederland werd vrijdagavond bedekt onder een deken van sneeuw, die op veel plekken ook nog bleef liggen. Het geeft het straatbeeld absoluut meer sfeer, maar het is wel oppassen geblazen.

De sneeuw bracht namelijk ook veel met gladheid met zich mee. Verspreid over Nederland vonden er zeker dertig ongelukken plaats. Voornamelijk in het oosten van het land waren er glijpartijen, maar ook op de A7 tussen Hoorn en Purmerend, meldt de VerkeersInformatieDienst.

Code geel

In verband met het winterse weer heeft het KNMI in het oosten en het zuiden van Nederland code geel ingesteld. Met name landinwaarts waarschuwt het weerinstituut voor gladheid. In het verkeer moet er rekening worden gehouden met gladde wegen.

Net als vrijdag zal zaterdag het weer onstuimig zijn: winterse buien met hagel, (natte) sneeuw en op sommige plekken onweer. Dit zal in ons land opnieuw voor gladheid zorgen, met uitzondering van de kustgebieden. Hier kan echter wel een flinke wind staan.

https://twitter.com/KNMI/status/939358013177126912

De kans op gladheid blijft ook in de nacht van zaterdag op zondag aan. En zondagochtend trekt een gebied met sneeuwval ons land binnen. De sneeuw zal in het zuiden overgaan in regen, maar op veel plaatsen houdt de sneeuw ook aan waardoor er een sneeuwdek ontstaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Winters weer brengt veel ongevallen met zich mee
Sluiten