Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 6 dec 2017 / 08:33 uur

Waar hadden we het in 2017 over op Facebook?

December is niet alleen de maand van gezelligheid en cadeautjes, maar ook die van de jaaroverzichten en lijstjes. Facebook komt woensdag met een Year in Review. Welke onderwerpen bespraken we het afgelopen jaar het meest? Een overzicht.

1. Het overlijden van ‘Serious Request-ster’ Tijn op 6-jarige leeftijd

De nagellakactie van Tijn Kolsteren ging als een sneeuwbal over het hele land. De jongen werd bekend door zijn nagellakactie bij Serious Request van 3FM en wist ruim 2,5 miljoen euro bij elkaar te lakken. In juli overleed Tijn aan hersenstamkanker.

2. Het tegenhouden van anti-zwartepietdemonstranten op weg naar het Friese Dokkum

Voorstanders van Zwarte Piet hielden op de dag van de landelijke Sinterklaasintocht op de snelweg A7 bij Joure bussen met een groep tegenstanders van Zwarte Piet tegen. En dat bleef op Facebook niet onopgemerkt.

Het tegenhouden van anti-Zwarte Piet demonstranten op weg naar het Friese Dokkum. Foto: ANP

3. De Tweede Kamerverkiezingen

In maart ging Nederland massaal naar de stembus. De Tweede Kamerverkiezingen hielden ons flink bezig. Met VVD en PVV als grote winnaars.

4. De dood van Linkin Park-zanger Chester Bennington

Zanger Chester Bennington van de band Linkin Park is op 41-jarige leeftijd overleden. De zanger zou de hand aan zichzelf hebben geslagen in een huis in een voorstad van Los Angeles.

5. Het optreden van Robbie Williams in De Goffert

Zanger Robbie Williams maakte flink wat los, zo’n 65.000 mensen waren erbij: het historische optreden van Robbie Williams in het Goffertpark in Nijmegen in juli. De populaire Brit showde natuurlijk zijn billen, zong een duet met zijn vader en zweefde in een bokshandschoen boven het publiek.

6. De Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United

Voetbal kan niet ontbreken in de lijst! Alhoewel het Nederlandse elftal het bizar slecht deed, slaagde Ajax er voor het eerst in 21 jaar in een finale van een Europees toernooi te halen. De Amsterdammers verloren op 24 mei de eindstrijd in Stockholm met 2-0 van Manchester United.

Ajax verloor 24 mei in de finale in Stockholm met 2-0 van Manchester United. Foto: ANP

7. De dood van voormalig Soundgarden-zanger Chris Cornell

Chris Cornell, vooral bekend als zanger van de grungeband Soundgarden, overleed op 18 mei in Detroit. Medisch onderzoek bevestigde dat het om zelfmoord ging.

8. Het overlijden van muzikant Chuck Berry

Als Elvis Presley de koning van de rock-‘n-roll was, dan was Chuck Berry ‘the godfather’. De muzieklegende is afgelopen maart op 90-jarige leeftijd in de Amerikaanse stad St. Louis, Missouri, overleden.

Zanger Chuck Berry. Foto: ANP

9. De verloren kampioenswedstrijd van Feyenoord uit bij Excelsior

Feyenoord kon 7 mei kampioen worden, maar werd dat na een nederlaag bij Excelsior niet. De Rotterdammers verloren met 3-0. Een week later pakten ze de landstitel alsnog: tegen Heracles wonnen ze in een overvolle Kuip met 3-1.

10. De anti-Trumpspeech van Meryl Streep tijdens de uitreiking van de Golden Globes

In januari sprak de actrice Meryl Streep zich tijdens de uitreiking van de Golden Globes zeer kritisch uit over aankomend president Donald Trump.

Wereldwijd meest besproken

Wereldwijd was Internationale Vrouwendag van 8 maart het meest besproken moment op Facebook. 165 miljoen mensen in meer dan 200 landen hield dat bezig.

Spotify

Ook Spotify komt met een overzicht. De dienst bracht de meest gestreamde artiesten en nummers van 2017. Wereldwijd en ook in Nederland staat Ed Sheeran op één. Zijn nummer Shape of You is het meest gestreamde nummer van dit jaar. Hiphoppers van eigen bodem doen het ook goed: Lil’ Kleine, Boef, Ronnie Flex en Sevn Alias maken met Sheeran de top vijf compleet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waar hadden we het in 2017 over op Facebook?
Sluiten