Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Vrouw uit vliegtuig geschopt om UGGs

Goed, fan van UGGs zijn wij hier ook niet, maar als het om een lange vliegreis gaat, is er wat ons betreft een hoop geoorloofd. Zoals comfortabele schoenen. Dat is niet bij elke vliegtuigmaatschappij zo. Zangeres Joanna Catherall werd namelijk het vliegtuig uitgezet toen ze binnen probeerde te stappen met een paar warme bontjes aan haar voeten.

Geen UGGs

En die comfortabele laarzen, dat past niet bij een chique vliegreis. De Australische vliegtuigmaatschappij Qantas wil geen UGG-dragende mensen aan boord hebben, ondervond ook de zangeres. Op Twitter uit ze haar frustratie. ,,Er is me toegang geweigerd in de business class lounge van Qantas op Melbourne Airport – blijkbaar vallen UGG-laarzen onder slaapkleding volgens de vrouw die aan het werk was. Op andere vliegvelden is dat nooit een probleem. Ze suggereerde dat ik ergens anders schoenen zou kunnen kopen."

Strenge dresscode

De Australische vliegmaatschappij is niet bepaald fan van de schoenen, dat terwijl UGGs uit Australië komen én een belangrijk exportproduct zijn. Zelfs popsterren worden niet gespaard, de dresscode in de lounge is een belangrijke voor de maatschappij. Dat laat ook de webcare weten in reactie op Catherall’s tweet. Ze reageerden met een plaatje waarop de dresscode voor de lounges te zien is.

Schapen scheren

Eén ding moge duidelijk zijn: de UGG valt niet echt onder slaapkleding. Ze verwierven bekendheid in de jaren 60, toen vooral Australische surfers de schoenen droegen. De oorsprong van de schoen ligt in de jaren 20 van de vorige eeuw. Schaapscheerders maakten de laarzen van overblijfselen na het schapen scheren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.