Vrouw uit vliegtuig geschopt om UGGs
Goed, fan van UGGs zijn wij hier ook niet, maar als het om een lange vliegreis gaat, is er wat ons betreft een hoop geoorloofd. Zoals comfortabele schoenen. Dat is niet bij elke vliegtuigmaatschappij zo. Zangeres Joanna Catherall werd namelijk het vliegtuig uitgezet toen ze binnen probeerde te stappen met een paar warme bontjes aan haar voeten.
Geen UGGs
En die comfortabele laarzen, dat past niet bij een chique vliegreis. De Australische vliegtuigmaatschappij Qantas wil geen UGG-dragende mensen aan boord hebben, ondervond ook de zangeres. Op Twitter uit ze haar frustratie. ,,Er is me toegang geweigerd in de business class lounge van Qantas op Melbourne Airport – blijkbaar vallen UGG-laarzen onder slaapkleding volgens de vrouw die aan het werk was. Op andere vliegvelden is dat nooit een probleem. Ze suggereerde dat ik ergens anders schoenen zou kunnen kopen."
Denied access @Qantas business class lounge in @Melair Melbourne Airport apparently Ugg (Australia) Boots are deemed sleepwear by the lady working there although no problem in any of the other lounges so far.Helpfully she suggested I go to one of the shops & purchase some shoes
— Joanne Human League (@Lubycat) December 14, 2017
Strenge dresscode
De Australische vliegmaatschappij is niet bepaald fan van de schoenen, dat terwijl UGGs uit Australië komen én een belangrijk exportproduct zijn. Zelfs popsterren worden niet gespaard, de dresscode in de lounge is een belangrijke voor de maatschappij. Dat laat ook de webcare weten in reactie op Catherall’s tweet. Ze reageerden met een plaatje waarop de dresscode voor de lounges te zien is.
Why would an @UGG boot I wear outdoors in all weathers be classed as sleepwear in @Qantas lounge but nowhere else that I have ever been on this earth ? pic.twitter.com/G04kWSN4c4
— Joanne Human League (@Lubycat) December 14, 2017
Schapen scheren
Eén ding moge duidelijk zijn: de UGG valt niet echt onder slaapkleding. Ze verwierven bekendheid in de jaren 60, toen vooral Australische surfers de schoenen droegen. De oorsprong van de schoen ligt in de jaren 20 van de vorige eeuw. Schaapscheerders maakten de laarzen van overblijfselen na het schapen scheren.