Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 8 dec 2017 / 12:24 uur

Video: Man redt konijn van hevige bosbrand

Een onbekende automobilist zag vanuit zijn auto een konijn rondrennen, vlak langs de hevige bosbranden die nu woeden in California. De man bedacht zich geen moment en snelde, overduidelijk aangeslagen maar ook vastberaden, naar het konijn toe om het met succes te redden.

Gered

Een snelweg gaat rakelings langs de bosbranden. Vanuit zijn auto zag een man een konijn rondrennen. De man bedacht zich niet en sprong per direct uit zijn auto om het dier te redden. Het konijn liet zich niet zomaar vangen natuurlijk, maar het lukte de man toch om het dier te pakken te krijgen. Gelukkig maar, te zien aan zijn wanhopige armbewegingen kon hij het niet verdragen dat het diertje zou verbranden. Wat er met het konijn gebeurt is, is onbekend.

Hevige branden

De bosbranden in California woeden flink rond. Momenteel branden ze hevig in de heuvels boven de stad Ventura, zo 80 kilometer van Los Angeles. Al ruim 20.000 hectare natuur is door de brand opgeslokt. Meer dan duizend brandweerlieden zijn in de weer om de brand onder controle te houden. Duizenden mensen zijn al geevacueerd en een kwart miljoen huizen zit zonder stroom. Het aantal slachtoffers valt mee; drie brandweermannen zijn tot noch toe met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Man redt konijn van hevige bosbrand
Sluiten