Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 7 dec 2017 / 11:35 uur

Vegan Streaker wil snelweg Brabant platleggen

De Vegan Streaker, in het dagelijks leven bekend als Peter Janssen, gaat donderdag in Noord-Brabant een statement maken tegen de consumptie van konijnenvlees. Met een langzaamrijactie op de snelweg wil hij aandacht vragen voor het dierenleed dat er bij een konijnenbout komt kijken. Het doel van deze actie is dat mensen ‘stilstaan’ bij het leed dat konijnen elke dag meemaken.

Konijn in nood

De streaker laat aan Brabants Dagblad weten dat hij rekening houdt met de verkeersveiligheid en dat op- en afritten niet geblokkeerd zullen worden. In samenwerking met zijn stichting Konijn in Nood gaat hij een spandoek over een viaduct hangen met daarop de namen van supermarkten die konijnenvlees verkopen. Dit gaat om bijvoorbeeld Albert Heijn, Jumbo en Lidl. In 2015 was er een soortgelijke actie op de A10 bij Amsterdam.

Opmerkelijke protesten

Opmerkelijke protestacties zijn de Vegan Streaker niet vreemd. Hij brak bijvoorbeeld in 2008 in tijdens een uitzending van Paul de Leeuw om aandacht te vragen voor dierenleed. Dit leverde destijds een virale video op.

Ook is hij een fervent tegenstander van stierengevechten. Hij verstoorde in de afgelopen jaren 27 stierengevechten in Spanje, Mexico en Portugal. Spanje had het helemaal gehad met de protesten van de streaker en sleepte hem voor de rechter. Hij kan nu bij het betreden van Spaanse bodem al meteen preventief worden opgepakt.

Vorige maand belandde hij in een Japanse cel nadat hij een dolfijnenshow had verstoord.

Strafbare feiten

De Vegan Streaker heeft ook minder ‘ludieke’ statements op zijn naam staan. In maart 2009 werd hij veroordeeld tot een celstraf van 256 dagen voor zijn betrokkenheid bij een vrijlatingsactie bij een nertsenfokkerij in Stavernisse.

Na zijn gevangenisstraf is hij enige tijd door de AIVD in de gaten gehouden door middel van een geprepareerde laptop die elke handeling van hem kon volgen. Een medewerker was diep geïnfiltreerd in een gewelddadige cel van extreemlinkse dierenactivisten en hier dook Janssen op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vegan Streaker wil snelweg Brabant platleggen
Sluiten