Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 20 dec 2017

Straks kun je bij de Albert Heijn kassaloos shoppen

Als het aan de Albert Heijn ligt, kunnen kassa’s binnen afzienbare tijd in de ban. De supermarktketen gaat experimenteren met ‘tap to go’, een systeem waarbij de kassa in zijn geheel overgeslagen wordt.

Dat systeem werkt met een speciale kaart tegen elektronische schapkaartjes aan te houden. Daarna kun je het product meteen in je boodschappentas doen en wordt het verschuldigde bedrag binnen tien minuten van je rekening afgeschreven. Later moet het systeem ook met smartphones gaan werken.

Scan to go

Het nieuwe systeem is enigszins vergelijkbaar met scan to go, dat nu al bij veel AH to go’s gebruikt wordt. Bij dat systeem moeten klanten hun eigen producten scannen en afrekenen zonder tussenkomst van een kassier.

Tap to go verschijnt eerst in de eerdergenoemde AH to go’s voordat Ahold Delhaize het systeem naar alle Albert Heijn-vestigingen uitrolt. De proef van het systeem loopt nu in de AH to go in het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Straks kun je bij de Albert Heijn kassaloos shoppen
Sluiten