Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 5 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Sportieve reactie op prijs voor irritantste reclame

De ‘Buik Billen Bonus’-reclame van de Albert Heijn is maandagavond door Radar verkozen als irritantste tv-reclame van het jaar. Ali B. werd gekozen als de meest irritante BN’er in een commercial.

Maandagavond werd de uitslag van de Loden Leeuw bekendgemaakt in het consumentenprogramma Radar van AVROTROS. Een meerderheid van de stemmers verkoos de ‘Buik Billen Bonus’-spot met acteur Davy Eduard King als sportinstructeur, tot irritantste reclame van het jaar. Albert Heijn en Davy hebben zich van hun sportiefste kant laten zien.

Veel bekeken

In de aanloop naar de bekendmaking liet de personal trainen uit het spotje het publiek al oproepen om vooral op hem te stemmen. „Ik ben een sportman en ik wil natuurlijk wel winnen.” Ook tijdens de uitreiking van de prijs kan de acteur er wel de lol van inzien. Presentatrice Antoinette Hertsenberg benadrukt dat het een prijs blijft voor de irritantste reclame en verwacht dat Davy zich schaamt voor de prijs. „Het blijft een prijs voor de irritantste reclame, dus mensen vonden je irritant.” Davy laat zich niet kennen neemt de award lachend in ontvangst: „Maar het is wel veelbekeken”, zegt hij.

Kijkers van het programma vinden de reactie van Antoinette niet zo sympathiek, maar kunnen de reactie van Dave juist wel waarderen.

https://twitter.com/b10m/status/937778802083627009

https://twitter.com/vic23/status/937776742911102978

Irritante BN’ers

Ali B. was genomineerd voor de spot die hij voor Yarden heeft gemaakt en werd uitgeroepen tot meest irritante BN’er in een commercial. Paul Haenen (Pricewise) en Winston Gerschtanowitz (Robijn) waren de andere genomineerden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.