Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 16 dec 2017 / 18:35 uur

Ophef om scholieren die ‘Wilders rot op’ zingen

Denktank Cafe Weltschmerz tweette een filmpje waarop Utrechtse scholieren van het Gregorius College een niet zo vriendelijke boodschap tegen Geert Wilders ter gehore brachten.

Het voorval vond plaats tijdens een project van de school in samenwerking met Dox, een stichting die zich bezighoudt met cultuureducatie. Op internet ontstond grote woede om de video. Het zou een voorbeeld zijn van linkse indoctrinatie in het onderwijs. Volgens Marjo Vaessen van DOX is het echter een storm in een glas water en vertelt het fragment niet het volledige verhaal.

https://twitter.com/cafeweltschmerz/status/941981683049488384

Uit de context gerukt

„Dit fragment komt uit een workshop van ongeveer een jaar geleden. Het thema van deze workshop was ‘opstand’. destijds waren onderwerpen als het presidentschap van Donald Trump en de verkiezingen in Nederland zeer actueel. Dit thema werd door de scholieren op meerdere manieren belicht en dit fragment is één van de gekozen benaderingen. Het doel van deze week was juist om alle verschillende aspecten en standpunten te verkennen en niet één standpunt”, aldus Vaessen tegenover Metro.

Verder laat ze weten het jammer te vinden dat er nu een onvolledig beeld van hun projecten op internet circuleert. „Door het filmpje zonder context te tonen ontstaat er een verkeerd beeld van onze werkzaamheden. DOX vindt in haar werk en educatie het benadrukken van veelzijdigheid juist erg belangrijk. Ik snap ook niet waarom dit fragment gekozen is en waarom het juist nu voor ophef zorgt."

Mikpunt van de scholieren Geert Wilders heeft de tweet van Cafe Weltschmerz geretweet maar is verder nog niet met een reactie gekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ophef om scholieren die ‘Wilders rot op’ zingen
Sluiten